Historie

Door Frits den Heijer:
Het begon op 19 mei 1975. Lords Corner aan de Herengracht in Middelburg werd geopend.
Moet je je voorstellen dat de witte kappersjassen van de ene op de andere dag in de berging verdwenen en plaats maakte voor casual kledij, en waar elke klant even belangrijk was.
Dat was voor verschillende mensen wel even wennen. Geen voorrechten meer, gewoon op je beurt wachten.

Geleidelijk werd duidelijk dat de kapsalon een metamorfose onderging en veranderde de klandizie van gemiddeld oud naar gemiddeld gemiddeld. En de zaken gingen goed.
Een Souburgse bloemist die bij ons in de kapsalon kwam vertelde dat daar ook zeker plaats was voor een kapsalon en zo was een geschikt pand snel gevonden.
Banken stonden nog in de rij om te financieren ( gelijk ook een auto erbij financieren?) en op 4 januari 1977 werd in de Kanaalstraat 20 Lords Corner geopend. Niks geen luxe, gewoon een gezellige salon waar de mens centraal stond. Nou ja, mannen dan….
Na een paar dagen komt er een knul de salon in om zijn kroeskop te laten knippen, en terwijl ik dat sta te doen komt er een dame die vraagt of ook zij kan worden geknipt.
Spijtig genoeg moet ik bekennen dat ik een echte herenkapper ben waarop de knul zegt  ” dat wil ik wel doen hoor! Ik ben Dameskapper”….. Harry Tanihatu is tot op de dag van vandaag gebleven.


Vooral de eerste weken was het nog niet zo druk en ik herinner me de vele partijtjes schaak die we samen speelden (meestal won ik ).

Na anderhalf jaar werd de salon te klein en gingen we op zoek naar een ruimer onderkomen wat we vonden in de oude drogisterij van olieslager in de kanaalstraat 46. Na een zeer grondige verbouwing (het weghalen van de septic tank heeft de Kanaalstraat een paar dagen ondraaglijke stank opgeleverd) konden we op 19 december 1979 Frits Hairlines feestelijk openen.


In 1986 werd ook deze salon te klein en besloten we een tweede salon te openen in het voormalige antiekwinkeltje aan de Kanaalstraat 73. Met behulp van een architect werd een ultra moderne salon ontwikkeld met 17 kapplaatsen en onder leiding van Harry groeide de salon uit tot een flink bedrijf met heel wat vakbekwame kappers. Een brand in de kapsalon op nummer 46 dwong ons deze te verlaten en ons te concentreren op de salon op nummer 73 waar we nu nog zijn gevestigd.


Op 1 januari 2009 is Harry vennoot geworden en hebben we gedurende drie jaar samen de salon geleid.
Sinds 1 januari 2012 is Harry eigenaar van de salon en laat ik met trots onze salon achter in zijn handen.

Afspraak maken?

U kunt op onze werkdagen altijd telefonisch een afspraak maken via 0118-490222. Loopt u toevallig langs de salon? Dan kunt u altijd even binnenlopen om een afspraak in te plannen.

Ook zonder afspraak geknipt worden?

Indien wij tijd hebben kunt u ook zonder afspraak geknipt worden. Soms zult u even moeten wachten. In dat geval schenken wij een heerlijk kopje koffie of thee voor u in.
Meld u zelf wel altijd even bij de balie, zo komt u nooit voor een verrassing te staan en weet u waar u aan toe bent.